انتقال ۴۷ عضو فرانسوی داعش از سوریه به عراق اولیانوف: روسیه و چین ابتکار جدیدی برای حل موضوع هسته‌ای ایران ارائه می‌کنند حاجی‌دلیگانی: دولت برای بی‌اثر کردن مکانیسم ماشه ورود کند تجاوزات اسرائیل در لبنان، صدای نیروهای سازمان ملل را درآورد واکنش ناتو و اتحادیه اروپا به ورود جنگنده‌های روسیه به حریم هوایی استونی واکنش شدید طالبان افغانستان علیه ادعای ترامپ برای کنترل آمریکا بر پایگاه بگرام توضیحات فرماندار مشهد درباره صدا‌های شنیده‌شده در برخی مناطق شهر (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) سنتکام مدعی شد: کشته شدن یک عضو ارشد داعش در سوریه ایروانی: قطعنامه ۲۲۳۱ همانگونه که توافق شده باید به پایان برسد گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با گروسی درباره اسنپ‌بک ادامه اتهام‌زنی رئیس جاسوسان انگلیس علیه ایران بیانیه وزارت خارجه ایران درباره بازگشت قطعنامه‌های سازمان ملل واکنش سفیر ایران به رأی منفی شورای امنیت به قطعنامه ادامه رفع تحریم‌های ایران: سازمان ملل فرصت گفت‌و‌گو و اجماع را بر باد داد شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه تداوم لغو تحریم‌ها علیه ایران را تصویب نکرد آغاز نشست شورای امنیت برای رای‌گیری درخصوص قطعنامه تداوم لغو تحریم‌ها علیه ایران (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) سرکرده داعشی مرتبط با حمله به سفارت ایران در بیروت به هلاکت رسید غریب‌آبادی: ایران برای مواجهه با هر سناریویی آماده است تصویب نوزدهمین بسته تحریمی اروپا علیه روسیه پیشنهاد دبیرکل حزب مردم سالاری به پزشکیان: با ترامپ ملاقات کنید آیت‌الله علم‌الهدی: هوشیاری و بیداری مردم، کلید حفظ استقلال و عزت کشور است | مسئولان نظام مجری فرمایشات رهبری هستند عملیات ضدصهیونیستی در قدس اشغالی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) وزارت خزانه‌داری آمریکا برای کمک به سوریه وعده داد نقص فنی برای هلیکوپتر حامل ترامپ در سفر به انگلیس ترامپ به اظهارات نامزد شهردار نیویورک درباره بازداشت نتانیاهو واکنش نشان داد آمریکا به قطع بودجه آژانس برای فشار به ایران تهدید کرد ماکرون: اسرائیل در حال نابودکردن تصویر خود در نگاه افکار عمومی جهان است رهبر کره شمالی بر آزمایش تسلیحات بدون سرنشین نظارت کرد
سرخط خبرها

حاج قاسم در نگاه مسئولان کشور | درایت از ویژگی‌های سردار سلیمانی بود

  • کد خبر: ۹۴۴۸۲
  • ۱۳ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۹
حاج قاسم در نگاه مسئولان کشور | درایت از ویژگی‌های سردار سلیمانی بود
هنوز زمان نیاز است تا شخصیت والای این شهید بی بدیل به همگان شناسانده شود. در ادامه، دیدگاه‌های چهره‌های لشکری و کشوری را درباره سردار دل ها، شهید حاج قاسم سلیمانی، بازخوانی می‌کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ویژگی‌های کم نظیر سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی، نظیر ولایت مداری، انقلابی عملگرا و واقع گرا بودن، داشتن نبوغ ویژه در تحلیل و درک توأمان مسائل نظامی، امنیتی و سیاسی، تسلط ویژه بر میدان و دیپلماسی، اخلاص و سلامت نفس، عشق به وطن و دفاع از انسانیت و آزادی بی توجه به مرز‌های جغرافیایی، مردمی و فارغ از دسته بندی‌های مرسوم سیاسی بودن و... موجب شده بود که دوست و دشمن برای او احترام خاصی قائل باشند و ملت ایران هم با حضور ۲۰ میلیونی در تشییع جنازه اش، به احترامش ایستاد و گریست.

شهید سلیمانی ارتباط خوبی میان دیپلماسی و میدان برقرار کرد

سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه، در مراسم بزرگداشت دومین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، درباره شخصیت سردار دل‌ها گفت: فرموده‌های رهبر معظم انقلاب درباره شهید سلیمانی را شنیدیم؛ یک صداقت و دوم اخلاص. این از بیان مبارک حضرت آقا بود به عنوان شخصیتی که هم انسان را می‌شناسد و هم قرآن را می‌فهمد و هم رفتار شهید سلیمانی را دیده است. اما اگر ما بخواهیم از بیان و درک خودمان بیان کنیم، این دو واژه ارزشمند، متمرکز بر یک واژه یعنی ولایت مداری است و کسی که ولایت مدار باشد، این دو واژه را دارد.

ما به رهبرانی که در مکتب ولایت شهید شدند، افتخار می‌کنیم. زمانی که زندگی آن‌ها را بررسی می‌کنیم، مشاهده می‌کنیم که هم محور اخلاص بودند و هم مکتبشان مرکز پرورش آدم‌هایی بود که صادق باشند. شهید سلیمانی هم عامل و هم استاد این مکتب بود. اگر ما ولایت مدار باشیم، هم دنیا را داریم و هم در آخرت سربلند هستیم. اگر می‌خواهیم راه شهید سلیمانی را برویم باید سرباز رهبری باشیم.

وی افزود: ایشان در زمینه‌های مختلف جلودار بود و یکی از این جلوداری‌ها این بود که ارتباط بین دیپلماسی و میدان داری را خوب برقرار کرد؛ به این دلیل که ولایت مدار بود، زیرا حضرت آقا همیشه به این موضوع سفارش می‌کنند که یار و کنار هم باشیم. شهید با اعتقاد دینی به سیاست نگاه می‌کرد و بازیگر سیاسی نبود و موفقیت در صحنه مقابله با دشمنان بزرگ را روزمره می‌دید. وقتی ما از مکتب شهید سلیمانی حرف می‌زنیم، باید فضای دیپلماسی و سیاسی کشور طوری باشد که همه در کنار هم قرار بگیرند.

تسلط بر میدان و دیپلماسی

محمود عباس زاده مشکینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفتگو با «برنا» درباره ویژگی‌های سردار سلیمانی گفت: مهم‌ترین ویژگی شهید سلیمانی، تفکر استراتژیک ایشان بود؛ سردار سلیمانی میدان و دیپلماسی را به خوبی می‌شناخت و بر آن مسلط بود و با آنچه در میدان، دیپلماسی را تقویت می‌کرد یا آنچه در دیپلماسی میدان را تقویت می‌کرد، آشنایی داشت. وی افزود: سردار سلیمانی به ایران و ملت ایران تعلق نداشت، ایشان فرمانده تفکر مقاومت و محور مقاومت درمقابل جبهه تحریم و جبهه استکبار بود.

شهادت و خون سردار سلیمانی تأثیرگذارترین امضا و تأیید حقانیت گفتمان اسلامی و گفتمان مقاومت بود. عباس زاده مشکینی افزود: یکی دیگر از ویژگی‌های سردار سلیمانی، زمان شناسی ایشان بود. او نسل جدید را می‌شناخت و ادبیات ارتباط با نسل جدید را هم بلد بود. حاج قاسم با جوانان ارتباط خوبی برقرار می‌کرد. یکی از محور‌های وجودی حاج قاسم که دشمن از او می‌ترسید و هراس داشت، ظرفیت ارتباط ایشان با نسل جدید بود. اگر ما بخواهیم سردار سلیمانی را به نسل جدید بشناسانیم، باید از ادبیات خودش استفاده کنیم. هنوز ما خودمان سردار سلیمانی را خوب نشناخته ایم؛ قطعا سردار کار‌های ناشناخته‌ای دارد که باید شناسایی شود.

سردار سلیمانی یک دولتمرد بود

علی اکبر صالحی، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی، در گفتگو با برنامه «مرد میدان» رادیو مقاومت، در توصیف شخصیت والای سردار شهید سلیمانی بر پایه تجربه شخصی خود از همکاری با وی گفت: ما هفته‌ای چندبار یکدیگر را می‌دیدیم تا اتفاقات در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا را رصد کنیم. در حقیقت سردار سلیمانی به صورت مداوم مشکلی را رصد می‌کرد تا اتفاقات گریبان کشور را نگیرد.

حاج قاسم واقعا درباره جنبه‌های مردمی که همیشه دغدغه ایشان بود، نکات لازم را مدنظر قرار می‌داد. من در جلسات متعددی که با او داشتم، با ویژگی‌های درونی اش آشنا شدم. سردار سلیمانی برخلاف اینکه یک انسان نظامی بود، روحیه لطیفی داشت. حاج قاسم یک دولتمرد بود و همه خصلت‌ها را با هم داشت. او هیچ زمان منیّت نداشت و امور را جمعی جلو می‌برد و تکروی نمی‌کرد.

درایت و خدمت به مظلومان از ویژگی‌های سردار سلیمانی بود

سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور، نیز در مراسم «راز محبوبیت سردار دل ها»، درباره ویژگی‌های متعدد سردار شهید سلیمانی گفت: درایت، یکی از ویژگی‌های سردار سلیمانی بود که از وی، یک مکتب و یک دانشگاه ساخت که اصول آن برگرفته از مکتب ائمه اطهار (ع) است. عمل صالح، توسل و خدمت به مظلومان از ویژگی‌های برجسته سردار سلیمانی بود که موجب شد مردم او را به عنوان انسانی شجاع و نام آور بشناسند. چنین ویژگی‌هایی بود که سردار سلیمانی را به انسانی خاص تبدیل کرد و چنین انسانی می‌تواند محبوب مردم باشد.

وی افزود: سردار سلیمانی نه تنها در ایران، بلکه در یمن، فلسطین، عراق، سوریه، لبنان و بسیاری از کشور‌ها و نزد بسیاری از مردم دنیا محبوب است؛ وقتی سردار سلیمانی بدون ترس از داعش و حامیانش مرد میدان بود و ایستاد و داعش را به نابودی کشاند، مشخص است که قهرمان و محبوب می‌شود و مردم جهان او را دوست خواهند داشت. حسینی در پایان گفت: همه باید تلاش کنیم که راه شهید سلیمانی را زنده نگه داریم. ترامپ خواست با ترور سردار سلیمانی این مکتب از بین برود، اما این مکتب امروز پرنورتر شده است و ما هم باید تلاش کنیم این مکتب همیشه زنده بماند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->